Sidosryhmätapaaminen – Mitä meidän pitäisi kysyä tutkimusaineistoilta?

30.10.2023

Ulos epätoivosta -hankkeen ja yhteistyökumppaneidemme tapaaminen pidetään maanantaina 30.10.2023 klo 9–12 Tilkanmäellä (THL, Mannerheimintie 166, Helsinki)!

Tilaisuuden ohjelmassa hankkeen ensimmäisen toimintavuoden kuulumisia, asiaa avoimesta tieteestä sekä rinnakkaiset työpajat, joiden kautta kokoamme yhteistyökumppaneiden näkemyksiä tukemaan hankkeemme seuraavia askelia.

Keräämme parhaillaan tutkimusten rekisteriaineistoja, ja myös omaisten ja nuorten haastattelut esimerkiksi palvelujen toimivuudesta ovat alkamassa. Työpajoissa keskustellaan siitä, mitä kaikkea näiltä nyt kerättäviltä aineistoilta pitäisi kysyä.

Moni yhteistyökumppaneistamme oli mukana myös usean hankkeen yhteisessä Tutkimus, toivo ja toimijuus -tilaisuudessa 13.9.2023, jonka keskusteluista saimme paljon ajateltavaa nuorten elämän käännekohdista ja heidän kohtaamisestaan palveluissa. Nyt tarkoituksena on jatkaa keskustelua käytännönläheisesti Ulos epätoivosta -hankkeen osalta: Mihin meidän pitäisi erityisesti kiinnittää huomiota? Mistä kaivataan nyt lisää tutkittua tietoa?

Tilaisuuden ohjelma:

Paikka: THL Sali 1, työpajat Sali 1, Kabinetit 1 ja 2

9.00 Aamukahvit

9.30 YOUNG-ohjelman terveiset

Marjo Kurki, YOUNG-ohjelmajohtaja, STN

9.40 Mitä tieteen avoimuus tarkoittaa tutkimushankkeessamme?

Leo Lahti, Datatiede ja menetelmät –työpaketin vastuuhenkilö

9.50 Päivän tavoitteet

Pekka Hakkarainen, konsortion johtaja

10.00 Mitä kysyä tutkimusaineistoilta? Kolme rinnakkaista työpajaa

  • Nuorten elämän käännekohtien tunnistaminen – rekisteritiedon mahdollisuudet tiedonvälittäjänä
  • Nuorten kuolemat perheen, ystävien ja lähipiirin sekä läheltä piti –tilanteessa olleiden näkökulmista haastatteluaineistossa
  • Miten palvelut kohtaavat nuoren elämän ja nuoret kohdataan palveluissa? Huomataanko riskitilanteet ja osataanko hätähuutoihin vastata?

11.00 Työpajojen yhteenveto