Kirjoittajan blogeja

Palvelujärjestelmä tarvitsee pelastamista – lastensuojelun jälkihuolto on nuoren palveluiden erityinen tukimuoto

Lastensuojelun jälkihuolto tukee nuorta pirstaleisessa palvelujärjestelmässä. Jos jälkihuollon ikärajaa lasketaan, voidaan rikkoa se hauras luottamus, joka nuoriin on saatu luotua vuosien kovalla työllä. Aikuisten palvelut eivät pysty mitenkään vastaamaan siihen valtavaan tuen tarpeeseen, joka jälkihuollosta sinne siirtyisi nopealla tahdilla.

Lue lisää Palvelujärjestelmä tarvitsee pelastamista – lastensuojelun jälkihuolto on nuoren palveluiden erityinen tukimuoto

Kuuntele YLE Horisontti: Jos keinot huumekuolemien vähentämiseksi ovat olemassa, miksi niitä ei oteta käyttöön?

Huumekuolemat tapahtuvat tyypillisesti palvelujärjestelmän ulkopuolella - kaduilla, porttikäytävissä, kavereiden kämpissä. Suuri osa huumekuolemista olisi ehkäistävissä, jos apua saisi paremmin. Näin toteaa konsortiomme johtaja Pekka Hakkarainen Ylen Horisontti-ohjelman haastattelussa.

Lue lisää Kuuntele YLE Horisontti: Jos keinot huumekuolemien vähentämiseksi ovat olemassa, miksi niitä ei oteta käyttöön?

Blogi: Soita rohkeasti 112

Meidän aikuisten on yhdessä luotava ympäristö, jossa nuoret voivat luottaa siihen, että heidän hätähuutonsa otetaan vakavasti ja apua on saatavilla. Tätä viestiä on vahvistettava niin kodeissa ja kouluissa kuin laajemmin yhteiskunnassa. Ammattilaisten ja nuorten läheisten on aika astua eteenpäin, purkaa pelkoja ja luoda yhteisö, jossa jokainen nuori voi tuntea olonsa turvalliseksi ja uskaltaa luottaa viranomaisapuun.

Lue lisää Blogi: Soita rohkeasti 112