Ulos epätoivosta -hankkeen aloitusseminaari 3.2.2023 antaa tilannekuvan nuorten pahoinvoinnista

Ulos epätoivosta -hankkeen aloitusseminaari 3. helmikuuta antaa tutkimustietoon pohjautuvan tilannekuvan nuorten huume- ja väkivaltakuolemien, itsemurhien sekä nuorten tukipalvelujen nykytilanteesta Suomessa.

Seminaarin kommenttipuheenvuoroissa ja keskusteluosuuksissa hankkeen yhteistyökumppanit välittävät nuorten kanssa työskenteleville kertyneen kokemuksen nuorten tilanteesta.

Katso seminaarin ohjelma ja ilmoittaudu viimeistään 27. tammikuuta.

”Tavoitteena on esitellä hanketta ja törmäyttää tutkimuksen ja kokemuksen kautta syntynyttä tietoa”, kuvaa seminaarin ideaa hankkeen johtaja, tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Aloitusseminaari on avoin kaikille nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille ja organisaatioille sekä päihde- ja väkivaltatyön ja mielenterveyden asiantuntijoille ja tutkijoille.

”Toivomme vilkasta osanottoa ja vuorovaikutusta rakentavaa keskustelua, jotta saisimme hyvän pohjan ratkaisujen etsimiselle nuorten hyvinvoinnin lisäämiseksi”, Hakkarainen sanoo. ”Iso joukko osaavia yhteistyökumppaneita antaa tähän hyvän mahdollisuuden.”

Ulos epätoivosta -hanke on Suomen Akatemian yhteydessä toimivan Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittama, kaikkiaan kuuden nuorten elinolosuhteisiin liittyvää tutkimusta tekevän organisaation yhteishanke. Hankkeen toteuttavat Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, A-klinikkasäätiö, Helsingin yliopisto, Nuorisotutkimusseura, Tampereen yliopisto ja Turun yliopisto.

Lisätietoa seminaarista:

Anna Seppänen

projektikoordinaattori, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 029 524 7320

Seminaarin ohjelma ja ilmoittautuminen  

Ulos epätoivosta hankkeen yhteistyökumppanit